Jäsenet

Tervetuloa jäseneksi ja kannattajajäseneksi!
Viipurin Taiteilijaseura on aktiivinen ja aikaansa seuraava ammattitaiteilijoiden yhdistys. Seuran lähes sata karjalaistaustaista taiteilijajäsentä ovat hajaantuneet ympäri Suomea, mutta vuosinäyttelyt kokoavat jäsenet yhteen ja esittelevät tuoreinta taiteellista tuotantoa kuvataiteen eri aloilta. Jäsenistä vielä muutama on syntynyt luovutetussa Karjalassa, mutta yhä enemmän mukana on toisen ja kolmannen polven karjalaisia.

Viipurin Taiteilijaseuralla on myös kannattajajäseniä, Viipurin Taiteilijaseuran ystäviä, jotka ovat tervetulleita näyttelyiden avajaisiin, retkille, työhuonevierailuille, museokäynteihin ja muihin VTS:n järjestämiin tilaisuuksiin.

Tekijänoikeusasioissa ottakaa yhteyttä teoksen tekijään tai Kuvastoon, www.kuvasto.fi, puh. (09) 2724 022.

Viipurin Taiteilijaseuran kunniajäsenet

 


Viipurin Taiteilijaseuran jäsenet

Ara, Birgitta

Kuvanveistäjä

Arantila, Markku

Taidemaalari
Olen taidemaalari. Asun ja työskentelen Lallukan taiteilijakodissa. Pääasiallisimmat tekniikkani ovat akvarelli, öljyväri ja tussi. Opiskelin Vapaassa Taidekoulussa 1978 - 1982. Olen Taidemaalariliiton jäsen. Minulle maalaaminen on sitä, että siveltimeni pyyhkii pois kalvon, joka kätkee pinnan alaisen maailman. Jos en maalaisi, ei kukaan, en edes minä itse voisi tietää mitään siitä maailmasta.

Arentz-Grastvet, Mia

Kuvanveistäjä

Asanti, Riitta

Taidemaalari
Valmistui taidemaalariksi Vapaasta Taidekoulusta 2012. Maalaa enemmän tai vähemmän abstrahoiden luontoa valotapahtumissa. Välillä turhautuessaan kukkia... Öljyväreillä, levylle tai kankaalle. Kuuluu Taidemaalariliittoon, Espoon Kuvataiteilijoihin, Länsi-Uudenmaan Taiteilijaseuraan sekä Viipurin Taiteilijaseuraan. Riitta syntyi 1952 Imatralla ja koti sekä työhuone ovat Espoossa.

Blomster, Marja

Taidemaalari
I am a painter. My artworks have mostly been experimental forms of art, e.g. installations and conceptual art, but I am also drawing, painting and photographing.

Boehm, Juhani von

Taidemaalari
Taidekoulutus T v Boehmin ja T Raittilan ohjauksessa. N. 40 yksityisnäyttelyä. Töitä: Imatran ja Varkauden taidemuseot, Åbo Akademi. Jäsen: Taidemaalariliitto, Helsingin Taiteilijaseura.

Bombin, Jaana

Kuvanveistäjä
Bombinin teokset ovat mystisen virran matkaajia. Graniittiset figuurit kurottuvat kohti aikaa ja tilaa, jossa luonto on Pyhä. Hänen teoksissaan kohtaavat sekä suomalainen että universaali mytologia. Samalla taiteilija tekee omaa matkaansa sukunsa karjalaisille juurille. Bombinin veistomateriaali on ollut suomalainen graniitti yli kaksikymmentä vuotta.

Eklund, Eeva

Taidemaalari

Golnik, Leena

Taidegraafikko
Taiteeni pohjautuu luontoon, eläimiin, mielikuvitukseen, uniin ja ympäröivään elämääni. Haluan tuoda taiteellani katsojille iloa ja hyvää mieltä.

Grönqvist, Seija

Taidemaalari

Hakala, Markku

Taidemaalari
Tpani-Markku Hakala on taidemaalari Lappajärveltä. Syntynyt 1951 Kauhavavalla Taideopinnot kotimaassa: Kankaanpään taidekoulu 1970-74 ja Taideteollinen korkeakoulu 1982-1984

Halonen, Leena

Taidemaalari
Olen Vantaalla asuva taidemaalari. Olen Taidemaalariliiton jäsen. Kuulun myös Espoon Kuvataiteilijoihin, Vantaan Taiteilijaseuraan, Viipurin Taiteilijaseuraan sekä Firenzeläiseen Societa' delle Belle arti Circolo degli Artisti "Casa di Dante". Yksityisnäyttelyitä on ollut 15 ja olen osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla. Taideopintoni olen suorittanut useiden suomalaisten taidepedagogien oppilaana opiskellen piirustusta, värihavaintoa, kuva-analyysia ja maalausta mm.Vapaan Taidekoulun kursseilla useiden vuosien ajan.

Heikkilä, Liisa

Taidemaalari

Heinänen, Pauliina

kuvataiteilija

Heiskanen, Anne-Mari

Kuvataiteilija

Hellstedt, Bambu

Kuvataiteilija
Kolme hyvän elämän tärkeää kokonaisuutta ovat luonto, humanismi ja värit. Luonto, koska kun luonto tuhoutuu, tuhoutuu ihminen. Humanismi, koska ilman humanismia, meillä ei ole taiteita, eikä juuri tieteitäkään. Värit, koska ihminen tarvitsee värejä, joko tietäen tai tietämättään. Värit ovat terapiaa. Värit ovat tunteiden tulkki. Olen jo neljännesvuosisadan maalannut ja piirtänyt Helsingin Kaapelitehtaan värikkäässä yhteisössä, meren äärellä ja jatkan edelleen.

Herttua, Tiina

Kuvataiteilija
Tiina Herttua on Lahden taideinstituutista valmistunut kuvataiteilija ja Muu ry:n jäsen. Töissään hän käsittelee luontokokemusten moniaistisuutta sekä lisäksi yhteiskunnan ilmiöitä, kuten uskontoa ja kulttuurista suvaitsevaisuutta. Hänellä on ollut useita yksityisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla.

Hilli, Anneli

Taidegraafikko

Hotari-Salminen, Aune

Taidegraafikko

Huittinen, Raimo

Taidegraagikko

Häkli, Sirpa

Taidemaalari
Sirpa Häkli on Turun Piirustuskoulussa ja Krakovan Kuvataideakatemiassa opiskellut kuvataiteilija ja taidemaalari. Häkli on pitänyt näyttelyjä 1980-luvusta lähtien ja hänen teoksiaan on useissa julkisissa kokoelmissa.

Immonen, Helka

Taidemaalari
Värien vuorovaikutus on abstraktien maalausteni keskeinen elementti. Teosteni sisältö ja muotokieli viittaa usein arkkitehtuurin muotoihin, tai luonnon moninaisiin ilmiöihin - sään ja vuodenaikojen vaihteluihin, ajan kulumiseen.

Jaatinen, Raimo

Kuvanveistäjä

Jokipelto, Eeva

Taidemaalari
Teen piirros- ja kohopainografiikkaa, muotokuvia pastellein sekä puuleikkauksia. Kirjoittelen runoja, matkakuvauksia, pamfletteja, elokuvakäsikirjoituksia omiin taide- ym. videoelokuviin, joista olen saanut myös palkintoja. Minulla on puolisoni Matti J. Raution kanssa yhteinen ateljee Savitaipaleella, missä myös koti vuodesta 1979.

Jämsä, Arja

Kuvataiteilija

Jännes, Iia

Taidemaalari

Järnström, Jari

Taidemaalari

Kajava, Ulla

Kuvataiteilija

Kantokorpi, Janne

Taidemaalari

Kapulainen, Annu

Kuvataiteilija

Koivisto, Kirsti

Taidemaalari

Kokkonen, Pike

Taidemaalari
Taidemaalarina minua inspiroi hienovarainen dialogi abstraktin ja esittävän välillä. Koen, että maalatessani esittävää kuvaa, suurin haaste on päästä irti kuvasta kadottamatta kuvaa. Mielestäni tämä välimaasto on mielenkintoinen. Mikä on oleellista kuvassa? Mitkä ovat ne elementit, joista kuva syntyy tai kääntäen, mitä ilman se ei ole olemassa? Kuinka paljon kuvaa voi pelkistää, ilman että jotain oleellista menetetään? Usein maalauksessa pelkkä silmien katse riittää kertomaan kokonaisen tarinan.

Kopra, Mari

Kuvataiteilija
Maalaukseni ovat abstrakteja ja ekspressiivisiä ja niistä saattaa löytyä myös joitain esittäviä elementtejä. Käytän usein voimakkaita värejä ja vahvoja värikontrasteja. Maalauksissani katsoja saattaa havaita luonnon, yksityiskohdan luonnosta tai maiseman vaikka abstrakti tekotapani ei sitä alleviivaa. Teoksissani on mukana paljon symboliikkaa, joka ilmenee väreinä, siveltimen vetoina, kuvina ja pintoina. Olen valmistunut kuvataiteilijaksi Helsingissä Taidekoulu Alfasta. Asun ja työskentelen Helsingissä.

Kuisma, Kari

Lasitaiteilija
Kari Kuisma on porilainen lasitaiteilija Hän on työstänyt lasia yli 20 vuotta. Teokset koostuvat kerrostamalla kirkasta, tavallisesti kierrätettyä, ikkunalasia.

Kuisma, Raija

Kuvataiteilija
Raija Kuisma on porilainen kuvataiteilija, joka käyttää taiteessaan monenlaisia tekniikoita. Uusimmissa teoksissaan hän käyttää monin tavoin muokattua valokuvaa uv-tasotulostettuna lasille tai akryylille.

Kukkola, Tuulikki

Kuvataiteilija
Nimeni on Tuulikki Kukkola ja koulutukseltani olen kuvataiteilija ja erikoistunut taidegrafiikkaan. Asun Espoossa ja olen ollut Viipurin Taiteilijaseuran jäsen parinkymmenen vuoden ajan. Olen osallistunut lähes vuosittain Viipurin Taiteilijaseuran vuosinäyttelyihin. Nykyisin käyttän puupiirrostekniikka.

Kukkonen, Pertti

Kuvanveistäjä

Kylänpää, Hannele

Laakkonen, Sirkka

Taidemaalari
Maalaamiseen minua innoittaa jokin näkemäni, kokemani tai tuntemani asia, minkä haluan ilmaista omalla kielelläni, maalaamalla. Näin maalaaminen on minulle samaa, kuin kirjailijalle kirkoittaminen ja muusikolle säveltäminen. Nämä ovat rakkaita asioita tekijälleen ja teokset ovat taiteilijan "lapsia". Kansainvälisissä näyttelyissä mukana olo kertoo taiteentekijöiden sielujen sukulaisuudesta, puhumme samaa kieltä, taiteen kieltä

Lagom, Seppo

Taidemaalari
Maalauksieni aiheet nousevatVarsinais-Suomalaisesta maisemasta, jossa nykyisin on kotini. Tämän maiseman tilantuntu, rytmi ja värien voima kiehtoo mieltäni. Maalauksissani tavoittelen abstrahoituja tulkintoja, joissa valo ja värit luovat tunnelmaa. Maalaukseni syntyvät sponttaanis- ti maalauspohjalle ikään kuin jonkun johdattamana. Näin uskon että saan teoksiini siirrettyä omia tunteitani ja persoonallisuuttani. Teokset maalaan öljyväreillä kankaalle.

Lassila, Antti

Taidemaalari

Leppäkoski, Helmi

Taidemaalari

Lindberg, Pirjo

Taidemaalari
Työskentelen sekä Lappeenrannassa että Suomenniemellä. Ilmaisuvälineeni on yleensä vesiväri, mutta muitakin tekotapoja käytän. Rakentelen "kuvia" puuta työstämällä. Nämä kuvat lipsahtavat joskus lähes veistoksiksi. Työni ovat yleensä pienikokoisia. Viime aikoina olen pitänyt näyttelyjä lähellä kotipaikkojani!

Liski, Kalevi

Taidemaalari

Maljonen, Marja

Taidemaalari
Marja Maljonen (1951) asuu ja työskentelee Espoossa. Maljonen on suorittanut täydentävinä opintoina kuvataiteen ammattikorkeakoulututkinnon Lahden Taideinstituutissa keväällä 2010. Pääasiallinen työskentelytapa on öljymaalaus kankaalle. Maljosen maalaukset sijoittuvat esittävän ja abstraktin ilmaisun rajaviivalle. Teoksista voi löytää näkyvän maailman, mutta niistä voi myös tunnistaa väripintojen ja siveltimen vetojen muotokielen.

Maristo, Heli

Kuvataiteilija

Martiskainen, Riikka-Liina

Kuvataiteilija

Matilainen, Anu

Kuvanveistäjä

Mughal, Maria

Taidemaalari
Olen valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi v.2004. Maalauksiani on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla useassa ryhmä-ja yksityisnäyttelyssä. Teen myös julkisia taideteoksia ja grafiikkaa. Minua kiinnostaa ihmisyys, miten ihminen maalauksessa puhuttelee katsojaa. Naisena minun on ollut luontevaa käsitellä nimenomaan naiseutta, tyttöyttä sekä erilaisia tunnetiloja ja rooleja. Olen halunnut teosteni kautta ottaa kantaa urbaaniin elämäntyyliin sekä naiseuteen liittyviin odotuksiin.

Mäenpää, Kaija Marjatta

Kuvataiteilija

Mäntynen, Tuomas

Taidemaalari, professori

Niemeläinen, Päivyt

Kuvataiteilija
Maalaukseni keskittyvät luonnonilmiöihin ja ihmiselämään. Luontoa kuvaan pääasiassa reliefirakenneteoksien välityksellä. Ihmiset, elämänkuvat ja historian viestimät suuret kertomukset haastavat minua väreinä, muotoina ja emootioina. Niiden tulkinnassa käytän useimmiten öljyväriä.

Niemenrinne, Kristiina (Pirjo)

Kuvataiteilija
Olen turkulainen kuvataiteilija, valmistunut Porin Taidekoulusta v. 1995. Ammennan teoksiini kuvataiteen eri tekniikoista ja käytän usein valokuvaa teoksieni pohjamateriaalina. Kuulun myös Turun Taiteilijaseuraan, Porin Taiteilijaseuraan, PERI ry:hyn sekä Valokuvataiteilijoiden Liitto Hippolyteen kokelasjäsenä.

Niemistö, Asta

Taidemaalari

Nordling, Kristine

Kuvataiteilija
Ihmishahmoiset veistokseni syntyvät kuvanveiston -, nukkemuotoilun- ja käsityötekniikoiden sovelluksistani. Olen ikuinen etsijä, oli se sitten omasta identiteetistä ja/tai ilmaisusta kiinni. Tutkin ja teen kokeilujani eri materiaaleilla. Teoksissani yhdistyvät monet työmenetelmät. Haen teoksillani tunnelmaa, ehkä sanomaa, kuten kuvan installaatiossani. Minulle vapautta on ajan kanssa tekeminen. Havainnoista, vuoropuhelusta, pysähtymisistä ja lukkiutumisen askaroimisesta kuoriutuu jonain päivänä jotain – Teos on siinä, kuin riippumattomana mistään ja itsenään lymyten.

Närhi, Katja

Taidemaalari

Ojala, Pilvi

Taidegraafikko, Taidemaalari

Ollikainen, Marja

Kuvataiteilija
Maalaan useilla tekniikoilla käsiteltävän teeman mukaan. Tutkin samoja asioita, joita on kielessä ja kirjallisuudessa: ihmisenä olemista sekä ihmisten, eläinten, kasvien ja luonnon välisiä asioita, viestintää, rinnakkain olemista, muistamista. Vanhojen mestarien tekniikka on mieluinen. Siinä väri ja syntyy ja valo syttyy kuullottamalla ohuita värikerroksia. Maalaan myös paksusti ja kerroksellisesti isolla siveltimellä. Teen esittävää taidetta, muotokuvia, abstraktia ja ennen kaikkea esittävää ja abstraktia yhtä aikaa, maagista realismia.

Ormfelt, Tristan

taidegraafikko ja kuvanveistäjä
ormfelt@gmail.com

Palonen, Marianne

Taidemaalari
Valkoinen on minulle pohjoisen harmonian väri. Valkea luonto lumoaa yksinkertaisuudellaan ja puhuttelee hiljaisuudellaan. Mandalat tuovat voimaeläinten kautta muistoja kauempaa.

Poijärvi, Annikki

Taidemaalari

Poijärvi, Marjo

Taidemaalari

Ratia, Jertta

Taidemaalari
Jertta Ratia (s. 1948) Maalaan ekspressiivisiä teoksia. Sukuni on isän puolelta Karjalan kannakselta. Harrastan Viipuria, erityisesti sen arkkitehtuuria.

Rautio, Matti J

Taidemaalari

Ristolainen, Leena

Kuvataitelija
Yksi meistä -maalauksessa tiivistyy suhteeni tähän maailmaan, karjalaisuuteen ja työskentelyyni kuvataiteilijana.

Ropponen, Pirkko

Taidegraafikko

Rovamo, Elisa

Kuvataiteilija, taidemaalari

Ruoslahti, Maija

Taidemaalari

Ruotsalainen, Antero

Kuvanveistäjä, Taidemaalari

Saine, Eeva

Taidemaalari
Työskennellyt kuvataiteilijana 1980-luvulta alkaen osallistuen lukuisiin yhteis- ja yksityisnäyttelyihin. Teoksia ollut esillä kotimaan lisäksi useissa Euroopan maissa, Japanissa ja New Yorkissa. Useita kansainvälisiä taidepalkintoja.

Salokannel, Antti

Taidegraafikko

Seppänen, Olga

Kuvataiteilija

Siitonen, Sakari

Taidemaalari

Sinivaara, Alina

Kuvataiteilija

Talja, Soili

Taidemaalari
Soili Taljan paperille toteutetut mustemaalaukset ovat suurikokoisia sukelluksia aistikkaan viivan ja heleiden värien syliin. Syvä samettinen musta on Taljan teoksien tyypillinen piirre. Hän käsittelee mustaa taiten ja osaa tasapainoilla pimeyden mielyttävällä puolella.

Tiittanen, Kirsi

Taidemaalari, Taidegraafikko

Timonen, Toni

Kuvataiteilija
990-luvun tynkäkarjalainen ja varttievakko, Sarjičča-ateljie Kuutamon pseudomanga-tyylin piirtäjä Nurmeksesta. Evakko-buaboni tul​​i Suojärvelpäi ta kuotan pidäy piäl karjalan kieldy miun sarjičois – ja sotkea vanhaa ja uutta. Lyijykynä, muste, akvarelli ja digityöt ovat olleet yleisimpinä tekniikoina. Aloitin sarjakuva-alalla itse oppineena, sitten opiskelin Outokummussa kuva-artesaaniksi. Muita mielenkiinnon kohteita on arkkitehtuuri ja vanha esineistö, vanhan karjalaisen elämän menon tutkiminen (talvinuottaus, suurperhekulttuuri, jne.), uudet vempaimet, sci-fi ja fantasia, japanilais-korealainen pop-taide, bande dessinée, jne...

Torkkeli, Tiina

Kuvanveistäjä
Kuvanveistäjä Tiina Torkkelin (s. 1969) kuvataiteen lähtökohtana on usein luonto. Elämä ja sen eri ilmiöt kiinnostavat Torkkelia, mikä heijastuu hänen teoksiinsa. Puut, puiden muodot ja rakenteet, miten oksat muodostavat kuvia ja kuvioita, miten valo siivilöityy oksien läpi. Varjot, jotka muodostuvat puiden ympärille. Niistä Torkkeli ammentaa musiikillisia elementtejä, kuten liikettä ja rytmiä, kuviinsa.

Touré, Ritva

Taidemaalari
Maalauksissani kasvien runsaus vie mielikuvamatkalle sinne, missä lämpimät tuulet puhaltavat ja kukat kukkivat. Ne johdattavat luonnon ja elämän monimuotoisuuteen ja runsauteen. Ne ovat energiatuulahduksia ja absrakteja tunteiden tulkkeja. Maalaan öljyväreillä kankaalle. Luomisprosessin aikana jokainen siveltimen veto on alku muutokselle ja mahdollisuuksille. Sivellin, samoin kuin ajatus, luo tulevaisuuden.

Facebook: Visual Artist Ritva Toure, Instagram: toureritva.art

Tuiremo, Terttu

Taidemaalari
Kuvataiteilija Terttu Tuiremon(s.1953) aiheet tulevat usein luonnosta. Tyyliltään maalaukset ovat pelkistettyjä. Värit ovat puhtaita ja voimakkaita. Tekniikkana ovat öljyvärit, akvarellit ja piirrokset.

Turunen, Anu

Taidemaalari
Mie olen unien näkijä ja tarinoiden kertoja. Miun tarinoissa lapikasukko seikkailee taivaan ja maan välillä. Evakkomuori pukkaa vesikelkassa mökkiään, hakien kodilleen paikkaa. Terhakka pystykorva avittaa tuntureiden lassoamisessa. Miun sielunmaisema on pohjoisessa, siellä missä "sininen on sitruunaa kirpeämpi".

Uuskallio, Irma

Taidemaalari

Vasko, Veikko

Taidemaalari
s.1940, arkkitehti ja kuvataiteilija, Helsinki. Maalannut aktiivisesti vuodesta 1977, ensin guassi- ja akryyli-, nyt pääasiassa öljyvärein pieniä abstraktioita, paljolti myös paperille.

Veijalainen, Tarja

Taidemaalari
"Elämä on väriä ja väri on valoa, joka väreilee"

Vesalahti, Mika

Taidemaalari